Qatari Diar najavio nastavak gradnje rizorta na Plavim horizontima

14. Nov 2019. in Real Estate in Montenegro

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je u Londonu sa predstavnicima katarskog državnog investicionog fonda Qatari Diar, koja je u Crnoj Gori 2010. godine kupila 285.000 metara kvadratnih terena na prostoru nekadašnjeg hotela Plavi horizonti u uvali Pržna kako bi izgradila turistički kompleks.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Vlade, iskazano zadovoljstvo činjenicom da su prevaziđeni izazovi koji su usporili rad na projektu ove kompanije i izražena obostrana spremnost da se što je prije moguće pristupi nastavku gradnje kompleksa koji uključuje luksuzni hotel, više od 140 rezidencijalnih vila i turističko naselje sa svim pratećim sadržajima ukupne vrijednosti veće od 250 miliona eura.

Predstavnici Qatari Diara, koje je predvodio Tarik al Abdula, direktor razvoja Qatari Diara za Evropu i Ameriku, ”izrazili su zadovoljstvo realizacijom razvojnih projekata u Crnoj Gori i napretkom našeg turizma i informisali predsjednika Vlade o tome da imaju pripremljen plan daljih aktivnosti i da će uskoro nastaviti rad na gradnji ovog rizorta”.

Marković je upoznao sagovornike sa razvojnim planovima na području Luštice, kao i o detaljima predstojeće modernizacije aerodroma Tivat i saobraćajne infrastrukture što će povećati i vrijednost projekta Qatari Diara, navodi se u saopštenju Vlade.

Priča o investiciji Qatari Diar stara je oko deceniju a projekat su spriječili brojni imovinsko-pravni problemi na lokaciji Plavi horizonti.


Copyright © 2024.