Statis ruši stari hotel “Kraljičina plaža” i gradi novi, vrijedan 70 miliona eura

28. Nov 2018. in Real Estate in Montenegro

Uklanjanje starog hotela Kraljičina plaža počelo je danas, a na njegovom mjestu biće sagrađen novi, četvorospratni, sa pet zvjezdica. Novi hotel će biti izgrađen za dvije i po godine i koštaće 70 miliona eura, javlja CdM.

Direktor kompanije Adriatic properties, Goran Bencun, kazao je da je uklanjanje hotela počelo u skladu sa Rješenjem Ministarstva održivog razvoja i turizma od 07. juna 2017. godine, kojim je odobreno uklanjanje starog hotela Kraljičina plaža koji je izgrađen početkom 80-tih godina prošlog vijeka.

Vlasnik Adriatic Propertiesa je grčki biznismen Petros Statis.

“Navedeni objekat se nalazi na katastarskoj parceli broj 970 KO Sveti Stefan, Opština Budva. Period za koji će u potpunosti objekat biti uklonjen će prevashodno zavisiti od vremenskih uslova, ali pretpostvaka je da će upotpunosti bitiuklonjen najkasnije u narednih 60 dana. Na mjestu starog hotela planira se izgradnja novog, četvorospratnog hotela, koji će zadovoljavati sve standarde hotela sa 5*, i čija izgradnja će početi nakon prikupljanja neophodnih saglasnosti. Planirana je investicija u vrijednosti oko 70 miliona eura, a radovi na izgradnji novog hotela trajaće dvije i po godine”, naveo je Bencun.

Očuvanje prirodnog bogatstva

Prema njegovim riječima, očuvanje prirodnog bogatstva i kulturnog nasleđa ovog predijela bio je prioritet Adriatic Properites-a i Vlade Crne Gore pri odabiru projektnog rješenja prema kojem će se graditi novi hotel, a cilj je unapređenje turističke ponude i izgradnja sadržaja koji će zadovoljiti zahtjeve posjetilaca za koforom koji nude hoteli sa 5*.

“Bitno je i naglasiti da se vrši uklanjanje objekta hotela Kraljičina Plaža koji se nalazi u Pržnu i koji je izgrađen početkom 80 godina prošlog vijeka, a ne objekat hotel Miločer koji je napravljan početkom 20 vijeka. Hotel Miločer je prethodnih godina već renoviran od strane naše kompanije i od 2008. godine i funkcioniše kao dio Aman rizorta. Posebno naglašavamo ovu činjenicu jer je vrlo često javnost imala pogrešnu informaciju i precepciju da se vrši uklanjanje objekat hotel Miločer koji se nalazi u Miločerskom parku”, kazao je direktor kompanije Adriatic properties.


Copyright © 2024.