GLAVNI GRAD u saradnji sa TURSKOM DOBIJA: AKVA PARK, ŠOPING MOL i SPORTSKI KOMPLEKS?

10. Dec 2018. in Lifestyle & Tourism

„Interesovanje turskih investitora za nova ulaganja u Podgorici i Crnoj Gori svakodnevno je prisutno“, saopštio je danas odlazeći ambasador Republike Turske Serhat Galip tokom oproštajne posjete gradonačelniku Podgorice dr Ivanu Vukoviću.

Skoro svakog dana kod mene dolaze zainteresovani investitori. Uslovi za ulaganje su veoma povoljni i investitori imaju povjerenja da ulažu svoj novac ovdje – istakao je ambasador Galip.

On je naveo da su do septembra ove godina investicije koje dolaze iz Turske u Crnu Goru dostigle iznos od preko 44 miliona eura, a kao jednu od značajnijih izdvojio je započetu izgradnju hotela sa pet zvjezdica u Podgorici. Ambasador je saopštio i da postoji konkretno interesovanje investitora za izgradnju akva parka, šoping mola i sportskog komleksa u glavnom gradu.

Gradonačelnik Vuković je izrazio zahvalnost odlazećem ambasadoru na svemu što je uradio za razvoj odnosa dvije države. On je naveo da ovi odnosi nikada nijesu bili bolji i sadržajniji pri čemu je istakao da je cilj gradske uprave da privuče prije svega one investitore koji žele da ulažu  u proizvodne djelatnosti.

Ambasador Galip je uručio pozivno pismo gradonačelniku da posjeti Ankaru nakon čega je dogovoreno da se posjeta realizuje što prije kako bi se finalizovao sporazum o bratimljenju dva glavna grada. Nakon što je jedna od ulica u Ankari dobila naziv po Podgorici, u planu je da ubrzo i jedna od ulica glavnog grada dobije ime po prijestonici Turske.

Foto: VolimPodgoricu

Ambasador je podsjetio da se oko 200 stipendista iz Crne Gore školuje u Turskoj i ponudio stipendiju za jednog službenika Glavnog grada koji bi u Turskoj usavršio znanje turskog jezika i tako bio od značajne pomoći u nastavku saradnje.

On je na kraju poručio da iz Crne Gore odlazi sa najljepšim uspomenama, te da vrijeme koje je proveo u našoj državi doživljava kao svojevrsnu nagradu.


Copyright © 2024.